Naša odgovornost

Pomoč za Tanzanijo: Izobrazba odpira perspektive za prihodnost

Moto »Getting closer – helping better« je za podjetje Wörwag Pharma osnova socialnih udejstvovanj. Podjetje podpira humanitarne projekte pomoči v Afriki, a ne le finančno, temveč tudi z osebnimi prizadevanji. Pri tem velja: »Biti blizu« donacijskim projektom in ljudem na kraju samem, da bi lahko bolje in učinkoviteje pomagali.

Gesundheitsthemen

Od leta 1997 podpiramo različne humanitarne projekte pomoči misiji Moravske cerkve v Tanzaniji, ki je med najrevnejšimi deželami sveta. V naših projektih si prizadevamo zlasti za gradnjo poklicnih šol. V južnotanzanijskem mestecu Namtumbo smo odprli nov poklicni šolski center Moravske cerkve, saj je za gradnjo in opremo glavni del stroškov prevzelo podjetje Wörwag Pharma. Tako smo uspeli v strukturno nerazvitem Namtumbu mladini ponuditi izobrazbo za krojače, mizarje, elektrikarje in računalniške strokovnjake. To daje mladim možnost za boljše in bolj kakovostno življenje.

Po enakem zgledu je v 60 kilometrov oddaljenem kraju Songea že leta 2013 nastal izobraževalni center, v katerem se trenutno za poklic usposablja 62 mladostnikov. Prvi učenci so že uspešno zaključili šolanje. Decembra 2016 smo uspeli odpreti še eno poklicno šolo v južnotanzanijski vasi Kakozi. Šolarke in šolarji bodo tam prejeli izobrazbo, ki jim bo odprla novo perspektivo in gospodarsko okrepila celotno regijo.